top of page
Writer's pictureLaima Buša

Datora redzes sindroms un ko varam darīt savas redzes veselībai?

Kā darba dienas noslēgumā jūtas Tavas acis?


Pēdējā gada laikā esam veikuši vairākas aptaujas, kurās vidēji 50% darbinieku atzīst, ka dienas beigās izjūt redzes nogurumu un/vai acu diskomfortu. Kādā uzņēmumā tie ir arī 70% kolēģu. Dati labi sasaucas ar pasaules pētījumiem, kas liecina – lielais vairums no mums saskaras ar datora redzes sindromu.


Tajā pat laikā redze ir kaut kas, par ko bieži nerunājam. Bet, vai tas, ka ikdienā nevaram izbēgt no ekrāna lietošanas nozīmē to, ka mums jāsamierinās ar redzes diskomfortu?


Un ko varam darīt, lai izvairītos no nepatīkamām izjūtām - graušanas sajūtas, dedzināšanas, miglošanās acīs, galvassāpēm, redzes pasliktināšanās?


Daži ieteikumi redzes veselībai un acu komfortam


Datora redzes sindroms - ko darīt savas redzes uzlabošanai - Vesels Birojs
  • Pievērs uzmanību savam darba vietas iekārtojumam. Vai ekrāna augšējā mala ir tikai nedaudz zem acu līmeņa? Vai ekrāns atrodas aptuveni izstieptas rokas attālumā?

  • Kāds ir apgaismojums Tavā darba vietā? Būtiski, ka apkārtējais apgaismojums telpā un ekrāns nav pārāk lielā kontrastā. Ja apgaismojums šķiet nepietiekams, apdomā galda lampas lietošanu vai darba galda pārvietošanu uz labāk apgaismotu vietu (īpaši -strādājot no mājām).

  • Mēģini atrast veidus, kā regulāri paņemt nelielas atpūtas pauzes no ekrānu lietošanas. Viens no labākajiem ieteikumiem – biežāk palūkojies pa logu tālumā.

  • Atrodi veidus, kā vari būt kustībā. Fiziskās aktivitātes, laba darba ergonomika un pauzes ir labs pamats tam, lai justos gan enerģiskāk, un tas arī radīs pozitīvu ietekmi uz redzes veselību.


Vesles Birojs mācības Tavai redzes veselībai


Lai vairāk uzzinātu par rūpēm par savu redzi un acu veselību Vesels Birojs vieslektoru saimei esam pieaicinājuši dabiskas redzes atjaunošanas skolotāju un ilggadēju konsultanti Viju Bušu.

Dabiska redzes atjaunošana ar Viju Bušu - Vesels Birojs - redzes veselībai

Vija ir sertificēta dabiskas redzes atjaunošanas skolotāja, konsultante, un pasniedz lekcijas, kurās gan noskaidrosim, kādēļ saskaramies ar redzes traucējumiem, gan, būtiskākais - kopīgi izmēģinām vingrinājumus un aplūkojam ieradumus labākai redzei un pašsajūtai.


Ja vēlies uzzināt vairāk par piedāvājumu, uzraksti: info@veselsbirojs.lv









Noslēgumā gribēju padalīties ar nelielu video, kuru izveidoju pirms ilgāka laika, un kurā dalos par dažiem noderīgiem ieteikumiem, par kuriem acis Tev būs pateicīgas.


Labu redzi vēlot,

Laima 🙂

Comments


bottom of page