top of page
Writer's pictureLaima Buša

Movember - novembris ir vīriešu veselības mēnesis

Novembris nav tikai par tumšākiem rītiem un aukstākiem vakariem – tas ir arī laiks, kad vīrieši visā pasaulē audzē ūsas un pievērš uzmanību ļoti būtiskiem jautājumiem – savai veselībai.


Movember kustība, kas aizsākās Austrālijā, šodien ir izaugusi par globālu veselības kampaņu, kas fokusējas uz svarīgiem vīriešu veselības aspektiem: prostatas un sēklinieku vēzi, mentālo veselību un pašnāvību profilaksi. Šīs ir tēmas, kas, diemžēl, joprojām tiek pietiekami maz pārrunātas - taču Movember piedāvā iespēju tām pievērst pelnīto uzmanību.


Ja raugāmies uz Latviju, statistikas dati par vīriešu veselību ir satraucoši. Vīriešu vidējais dzīves ilgums ir par 10 gadiem īsāks nekā sievietēm, sasniedzot 70,4 gadus. Taču vēl satraucošāks ir fakts, ka veselīgās dzīves gadi beidzas jau pie 53. Tas nozīmē, ka mēs zaudējam vērtīgu dzīves un arī profesionālās izaugsmes laiku tieši tad, kad cilvēks varētu būt savā pilnbriedā.


Veselīgie dzīves gadi

Veselība nav tikai personīga lieta – tā tieši ietekmē darba spējas, attiecības un mūsu iespējas būt klātesošiem saviem mīļajiem. Lai gan veselība sākas katra paša rokās, darba devējiem ir būtiska loma, veidojot atbalstošu un veselību veicinošu vidi un domāšanas veidu darba vietā.


Šī iemesla dēļ Vesels Birojs ir uzsācis sadarbību ar izaugsmes un veselības treneri, biohakinga kopienas veidotāju Latvijā – Kasparu Vendeli.

Movember kontekstā vēlamies izcelt vienu īpaši vērtīgu semināru, kas varētu būt lielisks papildinājums jebkurai organizācijai, kas vēlas rūpēties par savu darbinieku, un īpaši vīriešu, veselību.


Kaspars Vendelis par vīriešu veselību un biohacking pieejām


Ja vēlies iepazīstināt savus darbiniekus ar modernām pieejām veselības uzturēšanā, Kaspars Vendelis piedāvā praktisku un uz rezultātiem orientētu semināru. Tajā dalībnieki iegūs praktiski izmantojamus rīkus no biohakinga arsenāla, kas palīdzēs viņiem ne tikai uzlabot savu veselību, bet arī produktivitāti un ikdienas enerģijas līmeni.


Kaspars Vendelis - veselība un biohakinga pieejas - Vesels Birojs

Semināra laikā tiks runāts par svarīgiem veselības aspektiem un faktoriem, kas ietekmē cilvēka, īpaši vīrieša, veselības stāvokli. Dalībnieki uzzinās, kā labāk pārvaldīt savu veselību, un kādi ir paškontroles rīki, kas var palīdzēt uzlabot gan darba produktivitāti, gan personīgo dzīves kvalitāti.


Kaspars Vendelis piedāvās dalībniekiem arī nekonvencionālus personīgos KPI, kā arī iepazīstinās ar tehnoloģijām, kas var palīdzēt labāk rūpēties par sevi. Seminārā neiztrūks arī praktisku metožu un vingrinājumu, kuros dalībnieki aktīvi iesaistīsies.


Nodarbības aprakstu atrodi šeit:


Novembris ir lielisks laiks, lai uzsāktu šīs sarunas par veselību!

Lai izdodas atrast soļus, kas var motivēt un palīdzēt vairot veselības kultūru arī Tavā organizācijā. Un, ja vajag palīdzību no malas - dod ziņu!

Comments


bottom of page